Faalangst training voor jongeren

Home       Faalangst      Over       Ervaringen      Agenda     Bedrijven     Contact   

JONGEREN & FAALANGST

 

Veel jongeren voelen prestatiedrang. Voelen druk op school, thuis, in hun sport en in hun sociale contacten. Ze vragen zichzelf af; hoe kan ik mij het beste opstellen, wat verwachten ze van mij? Wie ben ik en wie wil ik zijn? 1 op de 4 jongere kan niet goed tegen deze druk en ontwikkelt faalangst. Zij gaan situaties vermijden en ontwikkelen concentratie- en slaapproblemen. Ook komen lichamelijke klachten als overmatig zweten, spierpijn, hoofd- en buikpijn vaak voor.

Faalangst is een angst die op meerdere terreinen kan optreden maar alleen dan als er prestaties worden verwacht. Dit kunnen prestaties als toets maken zijn, naar een sportclub gaan, het rijbewijs halen maar ook afspreken met vrienden zijn.

Jongeren staan niet meer onbezorgd in het leven. Ze maken zich druk om meerdere dingen. Ze ervaren hierdoor stress en gedragen zich daardoor anders bijvoorbeeld eerder boos of verdrietig en trekken zich soms terug.

 

Reiswijze biedt individuele begeleiding aan jongeren met faalangst. Je leert praktische oefeningen die je direct kan gebruiken. Deze oefeningen krijg je op papier mee naar huis.

 

 

FAALANGST TRAINING VOOR JONGEREN

De begeleiding bestaat uit 8-10 sessies. In deze sessies leer je wat angst doet in je lichaam zodat je het gaat herkennen. Je leert ontspanningsoefeningen, bewust te worden van een goede ademhaling en oefeningen om je gedachten positief te veranderen. Verder leer je welke vaak onbewuste belemmerende overtuigingen een rol spelen in je leven. Deze bewustwording zorgt ervoor dat je kan kiezen voor een andere manier van leven.

 

TRAINING Ouders

Aan de ouders van jongeren met faalangst wordt een groepstraining aangeboden. Soms is individuele begeleiding wenselijk. Ouders krijgen tijdens deze bijeenkomsten handvatten om hun kind beter te begrijpen en te ondersteunen. Ook leren ze faalangst bij hun kind te herkennen.Faalangst is een angst die op meerdere terreinen kan optreden maar alleen dan als er prestaties worden verwacht. Dit kunnen prestaties als toets maken zijn, naar een sportclub gaan, het rijbewijs halen maar ook afspreken met vrienden zijn.Faalangst is een angst die op meerdere terreinen kan optreden maar alleen dan als er prestaties worden verwacht. Dit kunnen prestaties als toets maken zijn, naar een sportclub gaan, het rijbewijs halen maar ook afspreken met vrienden zijn.

DATA TRAINING

Jongeren met faalangst kunnen het hele jaar terecht bij Reiswijze. Aanmelden kan door een mail te sturen naar mariska@reiswijze.nl, ik neem graag contact met je op.

 

Ouders kunnen zich ook het hele jaar aanmelden. Met elkaar bekijken wij of de groepstraining voor ouders of de individuele begeleiding wenselijk is.

KOSTEN

De kosten van de begeleiding zijn € 80,- per sessie. Bij uw zorgverzekering kunt u navragen of u voor vergoeding in aanmerking komt. Er bestaat ook de mogelijkheid om uw kind aan te melden bij stichting 1NP (www.1np.nl) waarvoor ik werkzaam ben. De kosten worden dan volledig vergoed vanuit de basisverzekering.