Faalangst training voor kinderen

Home       Faalangst      Over       Ervaringen      Agenda     Bedrijven     Contact   

Als je voor de eerste keer bij mij komt, is dat altijd wel wat spannend. Daarom mag, als je dit wilt, altijd een van je ouders er bij blijven.

 

Ik zal eerst iets vertellen over mijzelf zodat jij mij alvast wat beter leert kennen. Ik vertel je een beetje wat ik doe en met welke vragen kinderen bij mij komen.

 

Vaak herken je dan al wat jij eigenlijk aan mij zou willen vragen. Misschien val je niet zo makkelijk in slaap of maak je je ergens zorgen over.

 

Misschien heb je vaak ruzie of huil je snel. Samen met jou kijk ik eerst wat er allemaal al wel lekker gaat. We noemen dit dan ook wel eens dat we op zoek gaan naar jouw kwaliteiten.

Voor de kinderen

Leuk om te lezen!

Deze kwaliteiten kunnen we inzetten en gebruiken om de dingen die nog niet zo lekker gaan te verbeteren.

 

Verder leer ik je allemaal leuke oefeningen die je in een eigen map mee naar huis krijgt. Op die manier kan je er thuis ook nog mee oefenen. Ik maak vaak gebruik van spelletjes, kaarten, foto’s en tekeningen om jou te helpen en om de oefeningen uit te leggen.

 

Ik heb ook een hangmat in mijn praktijk daar mag je, als je wilt, lekker in liggen.

 

Groetjes, Mariska

KINDEREN & FAALANGST

Ik vind dat kinderen vrij en onbezorgd in het leven horen te staan. Daar zijn ze kind voor. Er zijn echter steeds meer kinderen die dit niet meer kunnen. Ze maken zich zorgen, hebben buikpijn of hoofdpijn en slapen slecht. Kinderen durven bijvoorbeeld niet te zwemmen, zijn zenuwachtig voor toetsen of vragen geen vrienden te spelen. Voldoen ze wel aan de verwachting van de ander? In veel gevallen is er dan sprake van faalangst.

WAT IS FAALANGST?

Letterlijk betekent faalangst de angst om te falen. Je bent bang dat ondanks een goede voorbereiding er een mislukking volgt. Eigenlijk is er vooraf al spanning en speelt de gedachte ‘het zal wel niet gaan lukken’ een grote rol. Faalangst ontstaat vaak bij een bepaalde taak waar een beoordeling of verwachting aan vastzit. Door de angst kan je onder je niveau gaan presteren.

Kinderen staan hierdoor vaak niet meer onbezorgd in het leven. Ze maken zich druk om meerdere dingen. Ze ervaren hierdoor stress en gedragen zich daardoor anders en reageren  eerder boos en verdrietig.

 

Reiswijze heeft jarenlange ervaring en biedt zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding aan voor kinderen met faalangst. Uniek in deze begeleiding is de combinatie van een training aan ouders. Dit zorgt ervoor dat ouders meer inzicht krijgen in het gedrag van het kind.

 

 

FAALANGST TRAINING VOOR KINDEREN

Reiswijze start meerdere keren per jaar met de faalangst training ‘meer durven doen’ voor kinderen uit groep 4 en 5. Voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 verzorg ik de training ‘positief denken.’ De training bestaan uit respectievelijk 9 en 10 bijeenkomsten.

 In deze training leren kinderen wat faalangst met hun lichaam doet, hoe te ontspannen en op welke manier negatieve gedachten te veranderen. Alle oefeningen krijgen zij mee in een map zodat thuis verder geoefend kan worden.

 

 

TRAINING voor ouders

Reiswijze organiseert  voor ouders met faalangstige kinderen een oudertraining van 4 avonden. Tijdens deze avonden wordt uitgelegd wat faalangst is en wordt er dieper op de betekenis van het hebben van een kind met faalangst ingegaan. Verder worden de oorzaken van faalangst besproken en wat de kracht van ons denken is. Ook krijg je handvatten hoe als ouder om te gaan met het gedrag van je kind met faalangst.

DATA TRAINING

De trainingen voor kinderen starten meerdere keren per namelijk in januari, april en september. De precieze data is te vinden in de agenda.

 KOSTEN

De kosten van de trainingen voor de kinderen bedraagt:

'Meer durven doen'  (9 bijeenkomsten) €360,-

'Positief denken' (10 bijeenkomsten) €400,-

 De training is inclusief drinken, wat lekkers en een cursistenmap.

 

De kosten van de oudertraining bedraagt € 160,- inclusief koffie, thee, en een cursistenmap.

 

Bij uw zorgverzekering kunt u navragen of u voor vergoeding in aanmerking komt. Er bestaat ook de mogelijkheid voor vergoeding vanuit de basisverzekering via 1NP (www.1np.nl). Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar mariska@reiswijze.nl