Over mij...

...ik deel graag mijn creativiteit, integriteit, humor, diepgang en kennis met jullie...

Stel een vraag

Home       Faalangst      Over       Ervaringen      Agenda     Bedrijven     Contact   

OVER MIJ

Mijn naam is Mariska van der Meijs.

Sinds 2004 ben ik eigenaar van Reiswijze. Voorheen ben ik werkzaam geweest in de hulpverlening. Ik heb jarenlang als maatschappelijk werker in de zwakzinnigenzorg en de psychiatrie gewerkt.

In die periode ontstond bij mij de behoefte om mijn professionele omgang met andere mensen (als mens, als hulpverlener en als  trainer) meer diepgang te geven en verder uit te bouwen. Dit resulteerde in het oprichten van mijn eigen praktijk. Met alle benodigde creativiteit, fantasie, integriteit, humor, diepgang en vakkennis wil ik kinderen, jongeren en volwassenen helpen meer vertrouwen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

 

Mijn manier van werken is gevormd door de verschillende opleidingen die ik heb gedaan zoals:

• Maatschappelijk werkende

• Integratieve kinder- en jeugdtherapie

• Innerchildtherapie

• Cognitieve animatietherapie

• EMDR

• Sherborne opleiding

• Opleiding in beeldtaal

Ieder mens is uniek. Vanaf je geboorte maak je een reis op aarde. Gedurende deze reis doet een ieder ervaringen op, leert gedragingen aan, maakt wel of geen gebruik van zijn/haar kwaliteiten, ontwikkelt overtuigingen. Al deze gegevens bepalen het gedrag van ieder mens in een bepaalde situatie op een bepaalde plek en op een bepaald tijdstip.

 

Soms werken kwaliteiten en overtuigingen tegen je. Je bent dan niet helemaal tevreden met het leven zoals het nu is. Je loopt steeds tegen dezelfde problemen aan. Je wilt je leven veranderen maar je weet even niet hoe je dat kunt doen. Het is dan belangrijk om zicht te krijgen op deze belemmerende factoren zodat je kan besluiten of ze nog langer mee mogen of dat je ze wil veranderen. Reiswijze helpt je daarbij.

AANGESLOTEN BIJ

 

 BEROEPSVERENIGING NVPA:

 De beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten.   www.nvpa.org

 

 Als NVPA-therapeut houd ik me aan de klachtenregeling conform de nieuwe wetgeving Wkkgz, die vanaf 1 januari 2017 van kracht  is. Ik ben aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG), die zorg draagt voor de klachten-  en geschillenregeling. Voor de procedure bij een klacht kun je informatie vinden op de website van het NVPA (www.nvpa.org)  onder het kopje ‘Voor cliënten’. Via het RBCZ-register ben ik onderhevig aan het tuchtrecht complementaire zorg (TCZ).

 

 EERSTE NETWERK VOOR PROFESSIONALS, 1NP:

 Stichting 1nP is een landelijk netwerk van 600 zorg professionals in de geestelijke gezondheidszorg. 1nP werkt als instelling met  lokale multidisciplinaire teams verspreid over heel Nederland, waarvoor hoge kwaliteitsstandaarden gelden.    www.1np.nl

 

 

 

 

 DIVERSE LINKS

 -- www.biefit.nl   --    www.bsr-judithvanderknaap.nl    --   www.ik leer anders.nl  --