Faalangst training voor volwassenen en bedrijven

Home       Faalangst      Over       Ervaringen      Agenda     Bedrijven     Contact   

VOLWASSENEN & FAALANGST

Veel jong volwassenen staan onder druk. Willen presteren in hun studie, voelen angst op het rijexamen, hun eerste baan en het krijgen steeds meer eigen verantwoordlijkheden.  Ook volwassen kampen met grote verantwoordelijkheden als het hebben van een vaste baan, een partner of kinderen. Soms ontstaan er twijfels en onzekerheden. Vragen als; kan ik dit wel, wat wil ik of als dit maar niet gebeurt. Hierdoor ontstaat stress, een oppervlakkige ademhaling, verminderde nachtrust, concentratieverlies en vermijdend gedrag. Dit zijn symptomen van faalangst.

Faalangst is een angst die op meerdere terreinen kan optreden maar alleen dan als er prestaties worden verwacht. Dit kunnen prestaties zijn op het werk maar ook in het privé leven. Te denken valt aan presentaties geven, een examen afleggen, solliciteren, functioneringsgesprekken voeren, omgaan met pestgedrag enzovoort.

 

Je staat niet meer onbezorgd in het leven. Je maakt je druk om meerdere dingen. Je ervaart hierdoor stress en gedraag je hierdoor anders bijvoorbeeld eerder boos en geïrriteerd, verdrietig en moe. Sommige mensen trekken zich steeds meer terug. Vertonen vermijdend gedrag. Melden zich ziek. Langdurige faalangst leidt tot allerlei somatische klachten zoals slecht slapen, hoofdpijn en buikpijn.

 

 

FAALANGST TRAINING VOOR VOLWASSENen

Ik begeleid je individueel en we komen 8 tot 10 keer bij elkaar. In de sessies leer je wat angst doet in je lichaam zodat je het gaat herkennen. Je leert ontspanningsoefeningen, een goede ademhaling en oefeningen om je gedachten te veranderen. Verder leer je welke vaak onbewuste belemmerende overtuigingen een rol spelen in je leven. Deze bewustwording zorgt ervoor dat je kan kiezen voor een andere manier van leven. Neem contact met mij op via mariska@reiswijze.nl

 

 

BEDRIJVEN

Veel bedrijven kunnen de begeleiding van medewerkers verbeteren. Door in te zien wat er speelt bij de persoon, kan er meer bereikt worden. Angst kan een belemmerende factor in het werkplezier zijn. Werknemers die te maken hebben met faalangst presteren minder doordat zij zich minder goed kunnen concentreren en omdat ze vaak last hebben van somatische klachten zoals buik- en hoofdpijn. Ze hebben last van stress en melden zich eerder ziek. Met een training bij Reiswijze is hier iets aan te doen. Graag informeer ik je verder, neem contact op viamariska@reiswijze.nl

DATA TRAINING

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 6 mensen) kan een groepstraining worden georganiseerd. Deze training kan gegeven worden in het trainingscentrum van Reiswijze of op locatie. Ook kader kan een training volgen bij Reiswijze, hier leer je faalangst te herkennen en het personeel hierin beter te ondersteunen.

ALGEMEEN

Wil je meer informatie, dan kan je contact met mij opnemen via mariska@reiswijze.nl